23.10.11

Rose Bakery granola ehk meega röstitud pähklimüsli

Hommikumüsli Rose Bakery on väike pagariäri Pariisis, maalilises Montmartre linnaosas lookleval Rue des Martyrs tänaval. Lihtne deli kohvik on nii tagasihoidliku ja märkamatu välimusega, et kõndisin mitu korda mööda, enne kui aru sain, millisest uksest sisse astuda. Jalutasin Rue des Martyrsil eesmärgiga justnimelt Rose Bakerysse minna (ning ei lasknud ennast segada arvukatest teistest kutsuvatest kohvikutest sellel tänaval), sest just seda kohta on soovitanud nimekad toidublogijad ning teised tuntud ja tundmatud pariislased.

Pilt pärineb siit: http://farm3.static.flickr.com/2779/4022443877_62f63a96db.jpg

Pilt pärineb siit: http://www.gloobbi.com/wp-content/gallery/bakery/rose-bakery-1.jpg
Rose Bakerys pakutakse hommiku- ja lõunasööke, kus rõhk on toidu lihtsusel, maitsete puhtusel ja kohalikul naturaalsel päritolul. Prantsuse ja briti kokakunsti segunemisel on sündinud eriliselt mõnusad maitsed, mis kohviku pariislaste seas üllatuslikult popiks on teinud. Kohviku sisekujundus on minimalistlik, võiks isegi öelda põhjamaine ja sellega see eristubki kõikidest teistest kohalikest pagariäridest. Lõuna ajal kogunevad trendikamad pariislased leti ette järjekorda, et porgandisalatit, peedisuppi ja browniet süüa, kuigi Pariisi pagariärile kohaselt ei puudu valikust ka pizzetted ja tarteletted.

Rose Bakery on avaldanud ka kokaraamatu, millest pärinebki üks lemmikuks saanud müsli retsept. Avaldan siin endale kohandatud versiooni (originaalretsept nõuab nt suhkrut, mida pean ebavajalikuks ja nisuidu, mida meilt saada pole).


Ettevalmistusaeg 15min
Valmimisaeg 1h30min
Kogusest jätkub paari nädala hommikusöögiks

500g kaerahelbeid
200g erinevaid pähkleid (mandleid, sarapuupähkleid, pekaanipähkleid...)
100g röstitud kõrvitsaseemneid
50-100g kookoslaaste (või -helbeid)
125ml päevalilleõli
200ml mett (kui soovid vähem magusat, siis 100-150ml)
1tl vaniljeekstrakti
1tl jahvatatud kaneeli
0,5tl soola

Pähklid Esmalt soojenda ahi 160°C, seejärel sega ahjuplaadil või vormis kokku kaerahelbed, pähklid, kookos ja seemned.

Kuumuta pliidil päevalilleõli ja mesi ning sega hulka vanilje, kaneel ja sool ning lisa 100ml vett. Kuumuta peaaegu keemiseni, seejärel kalla kaerahelbe-pähklisegu hulka ning sega hästi läbi. Segu peaks olema parajalt kleepuv ning vormi põhja ei tohiks jääda üleliigset vedelikku. Kui nii juhtub, siis lihtsalt lisa veidi kaerahelbeid.

Laota segu vormis laiali ning aseta umbes tunniks ahju, aegajalt vormi välja võttes ning segades. Mulle meeldib müsli üsna kuldpruuniks (peaaegu kõrbenuks) küpsetada, siis jääb lõpptulemus krõbedam.
Tunni möödudes lülita ahi välja ja jäta müsli ahju jahtuma. Kui see on jahtunud võid soovi korral hulka segada ka peotäie rosinaid või teisi kuivatatud puuvilju. Tulemuseks on mesiselt magus ja krõbe müsli, mida sobib hästi nautida maitsestamata jogurti või piimaga.

Rose Bakery granola Mõni aeg tagasi avati teine Rose Bakery Pariisi Marais linnaosas ning hiljuti ka Londonis Dover Street Marketis. Lõpetuseks üks video:



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar