9.12.11

Endiivia- ehk sigurisalat

Minu blogi esimene salat pärineb üheks lemmikuks saanud JO raamatust Jamie Kodus. Magusad õunad ja pirnid täiendavad kenasti veidi kibedamaitselist sigurit ning kogu loole paneb punkti pikantne sinihallitusjuustukaste. Jamie retseptis on kastmesse ette nähtud creme fraiche, aga kuna seda eesti toidupoed kahjuks ei müü (miks küll?), siis kasutasin hoopis jogurtit. Sobib suurepäraselt kergeks lõunaks või isutekitajaks.

Endiivia- ehk sigurisalat

Ettevalmistusaeg 15 min
Kogusest jätkub kahele

Vaja läheb:

1 siguripea, lehed eemaldatud, pestud ja kuivaks nõrutatud
1 õun, õhukeselt viilutatud, viilud poolitatud
1 pirn, õhukeselt viilutatud, viilud poolitatud
peotäis meelepäraseid hakitud ürte peale raputamiseks (nt. petersell)

Kastmesse:

50 g sinihallitusjuustu, murendatud väikesteks tükkideks
0,5-1 dl maitsestamata jogurtit (creme fraiche olemasolul kasuta seda)
3 sl EV oliivõli
1 sl veiniäädikat

Endiivia- ehk sigurilehed

Õunaviilud

Salatikaste

Aseta sigurilehed salativaagnale või taldrikule, säti lehtede peale õuna- ja pirniviilud ning raputa see kõik üle meelepäraste ürtidega. Kastme tegemiseks pane kõik selle komponendid moosipurki, keera kaan peale ja raputa ainete segunemiseni. Lihtne ja ilus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar