20.4.12

Ürdid aknalaual + nädala leiud mujalt

Lõpuks ometi! Võtsin ette sõidu Hansaplanti ja naasesin sealt seemnete, pistikute, pottide, mulla ja väetisega. Suvi peaks nüüd ürtide suhtes hooleta olema. Mõnna on nädalavahetuse hommikul omleti sisse otse aknalaualt murulauku ja peterselli noppida ning pesto jaoks ise basiilikut kasvatada.

Minu aknalaualt leiab sel aastal basiiliku, tüümiani, pune, salvei, piparmündi, murulaugu, peterselli, tilli, salati, rooma salati ja kirsstomati. Varasematel aastatel kasvatasin ka koriandrit ja melissi, kuid koriander kasvas täielikuks põõsaks ja liigsetes kogustes tarbimise tõttu hakkas lõpuks vastu, nii et sel aastal jäi see valikust välja.


photo (4) photo (3)

Sel korral julgesin ette võtta ka tomati ja erinevate salatite kasvatamise. Täna hommikuks olid kõik taimed ennast juba päikese poole keeranud. Kasvavad, tähendab ja minu arust lausa silmnähtavalt!

photo (5) photo (6)

Nädala leiud 

♥ Kuula eelmisel ja sel nädalavahetusel USAs, Californias toimuva Coachella indie-rock-elektroonilise-hiphop muusika festivalile pühendatud Trendmixi playlisti. Festivali täielik esinejate lineup on näha siin, näiteks astuvad üles The Black Keys, Radiohead, Dr Dre, Snoop Dogg, Gotye, Bon Iver, Arctic Monkeys, Calvin Harris, David Guetta jt. Muuhulgas esines ka räppar Tupaci hologramm. Kreisi. Videosid saab näha ka Coachella Youtube kanalis.

♥ Marju kirjutab Tassike.ee blogis uuest ürdiraamatust aiandushuvilistele. Lähipäevil proovin enda ürtidele Marju disainitud ägedad värvilised sildid ka meisterdada.

♥ Kohalikel poelettidel võiks olla esindatud stiilselt pakendatud ja ökod puhastusvahendid, nagu pakuvad oma valikus nt Murchison Hume, Mrs Meyers, J.R. Watkins jt.

♥ Üks lahedate pakendite pinteresti board.

♥ Röstitud supermüsli Scandi Foodie blogist. Yum.

♥ Humoorikas film noir video ühest prantsuse kass Henrist. Henril on täna videole päris palju fänne kogunenud ja isegi oma Facebooki ja Twitteri kontod:) Osa 2, Henri, Paw de Deux on veelgi parem. Hah.

♥ Ära maga maha pühapäeval toimuvat Jazzkaare Kalamaja päeva ja hulgaliselt tasuta kontserte. Kava saab näha siin.

Päikselist nädalavahetust 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar