19.3.12

Oliivõli ja vahtrasiirupiga granola

Granola

Selle aastane detox on nüüd lõplikult läbi saanud ja taasavastan suurima rõõmuga teravilja ja piimatooteid ning eriti nende kooslust granola & jogurti näol. Mõni aeg tagasi jäi silma erinevates väljamaa toiduteemalistes blogides (nt Food52, Serious Eats ja Orangette) ilma teinud Nekisia Davise oliivõli ja vahtrasiirupiga granola retsept.

Nekisia Davis on Brooklynis, NY-s paiknev granolategija, kes turustab oma tooteid Early Bird Foods nime all ning on nendega juba päris palju kuulsust kogunud. Kõik tema granolad sisaldavad oliivõli ja soola, või nagu ta ise ütleb: Early Bird Granola is baked in tiny batches using the three most integral ingredients at a cook’s disposal: olive oil, salt and love. Armas. Mind võlus see oliivõli ja soolasuse-magususe kombo, seega proovisin kohe järele.

Pildi allikas: http://foodzie.com/





















Nagu teisedki enne mind, kiidan selle granola mõnusalt krõmpsuvat ja õrna tekstuuri. Originaalretsepti järgi valmistatud granola on minu maitse jaoks veidi liiga magus, seega järgmisel korral ehk suhkrut ei lisagi, aga proovi ise järgi. Muidu on retsept üsna naelapea pihta, suurepärane koos maitsestamata jogurtiga. Allpool toodud kogused on originaalretsepti omad, sellest saab ühe päris suure purgi, mis säilib õhukindlalt 3-4 nädalat.

Granola

Oliivõli ja vahtrasiirupiga granola (retsept Food52'st)

6 dl jämedaid kaerahelbeid
2 dl kõrvitsaseemneid
1 dl päevalilleseemneid
2 dl kookoslaaste
2 dl jämedalt hakitud pekaanipähkleid
1,5 dl vahtrasiirupit
1 dl oliivõli
1 dl pruuni suhkrut
1 tl jämedat meresoola

Eelsoojenda ahi 150 kraadini. Sega väikses kausis vahtrasiirup, oliivõli, suhkur ja sool. Pane ülejäänud ained küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning nirista neile peale siirupi-õli segu, sega hoolikalt läbi. Tõsta plaat 45 minutiks ahju, kuid, et granola küpseks ühtlaselt sega iga 10-15 minuti tagant.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar