29.3.12

Banaanileib

Banaanileib ehk keeks (ik väga levinud banana bread) on tõeliselt mõnus amps, mis maitseb väga hästi hommikukohvi kõrvale. Selle saab edukalt eelmisel õhtul valmis küpsetada, öö läbi seismine teeb keeksile ainult head. Lihtne, maitsev, üsna tervislik ja see on ka üks neist küpsetistest, mille jaoks vajalikud koostisosad peaaegu alati köögikappides olemas on. Ka üsna pretensioonitu - aineid võib vabalt varieerida või asendada.

DSC_0019

Mina leidsin algretsepti Silja blogist Jagatud Rõõm, kes omakorda võttis selle David Lebovitzilt ning tuunisin seda pisut vastavalt oma kappide sisule ja maitse eelistustele.

Nagu Silja ja David arvan minagi, et tegu on ühe kuldaväärt retseptiga, mis on tõeline keeper. Soovitan proovida ja varieerida lisades hakitud pähkleid, mandleid, šokolaaditükke või muud taolist. Silja soovitab lisada ka espresso shoti, mida kindlasti järgmisel korral proovida tahan.


DSC_0007

Banaanileib

200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
1 tl jahvatatud kaneeli
130 g suhkrut
50 g sulatatud võid
2 muna
2 küpset banaani, püreestatud
125 ml hapukoort või maitsestamata jogurtit
1 tl vaniljeekstrakti või vaniljesuhkrut
peotäis kookoslaaste

Määri keeksivorm võiga ja raputa jahuga üle, pane külmkappi hoiule. Soojenda ahi 180 kraadini.

Sega ühes kausis sulavõi, munad, banaanipüree, hapukoor/jogurt, vaniljeekstrakt ja kui kasutad espressot, siis ka see.

Sega teises suuremas kausis jahu, küpsetuspulber, sool, sooda, kaneel, suhkur ja kookoslaastud. Tee kausi keskele süvend, kalla sinna banaani-muna segu ja sega spaatliga läbi. Ära sega üle, lõpeta kohe kui ained on omavahel segunenud. Vala taigen vormi ja küpseta u 40 min, kuni keeksi keskele torgatud tikk jääb puhtaks.

3 kommentaari:

  1. Jagatud rõõm ikka Silja blogi nimeks :))

    VastaKustuta
  2. Lisasin veel kõrvitsaseemneid ning mandlilaaste ja viskasin ahju...külma piimaga...neelud juba käivad ;)

    VastaKustuta