4.11.11

Aloo Tikki, ainult julgetele

DSC_0235
Äsjalõppenud Diwali pidustuste puhul kirjutati mitmel pool, nii blogides, kui ajakirjanduses, indiapärastest toitudest. Isuäratavalt värviline ja vürtsikas tundus see kõik ja mina vajasingi puhkust viimasel ajal kõvasti itaalia poole kaldu olnud kodusest menüüst. Sirvisin Jamie ajakirja viimast numbrit ja seal oligi üks hea lihtne Aloo Tikki retsept, serveerituna koos mõnusa tomati chutney'ga. Aloo tähendab tõlgituna kartulit ja Tikki kotletti, ühesõnaga vürtsikas kartulikotlett, Põhja-Indias väga levinud tänavatoit ehk chaat.

Votvot... ka kartulitkotleti valmistamisega saab mööda panna! Selgus nimelt, et tšillipulber on selline asi, mille koguse täpne mõõtmine retseptis on üsna oluline. Lisasin seda salakavalat pulbrit umbes teelusikatäie rohkem kui vaja ja tulemuseks olid täielikud põrgukotletid! Õudne! Samas oli aimata, et selle kõikehõlmavalt, vihaselt tulise maitse taga on peidus hea vürtsikas amps; ingver, vürtsköömen ja kartul mekivad koos hästi.
DSC_0236
Ettevalmistusaeg 15 min
Valmimisaeg 20 min kartulite keetmiseks, 20 min külmkapis, 15 min praadimiseks
Kogusest jätkub olenevalt isust kahele kuni neljale

400 g keedetud ja riivitud kartuleid
1,5 tl röstitud, uhmris peenestatud vürtsköömneid
0,5 tl tšillipulbrit (pigem vähem kui rohkem, maitse, juurde saab alati lisada)
1 sl hakitud ingverit
0,5 tl hakitud rohelist tšillipipart (meil müügil olevad rohelised tšillid on nii leebed, et mina panin kohe rohkem, aga jällegi: maitse oma tšillisid enne, kui lisad)
2 sl hakitud koriandrit või peterselli
1,5 tl soola
* lisaks paar liitrit vett peale joomiseks, kui oled ainete mõõtmises sama osav kui mina

Sega kõik ained kokku, vormi neist u 1 cm paksud ja 5 cm läbimõõduga kotletid. Tõsta 20 minutiks külmkappi.

Kuumuta suuremal praepannil õli ja prae kotlette mõlemalt poolt, kuni need on pruunistunud ja krõbedad. Edu, ehk läheb paremini, kui minul seekord!
DSC_0246

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar