
Mina leidsin algretsepti Silja blogist Jagatud Rõõm, kes omakorda võttis selle David Lebovitzilt ning tuunisin seda pisut vastavalt oma kappide sisule ja maitse eelistustele.
Nagu Silja ja David arvan minagi, et tegu on ühe kuldaväärt retseptiga, mis on tõeline keeper. Soovitan proovida ja varieerida lisades hakitud pähkleid, mandleid, šokolaaditükke või muud taolist. Silja soovitab lisada ka espresso shoti, mida kindlasti järgmisel korral proovida tahan.

Banaanileib
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
1 tl jahvatatud kaneeli
130 g suhkrut
50 g sulatatud võid
2 muna
2 küpset banaani, püreestatud
125 ml hapukoort või maitsestamata jogurtit
1 tl vaniljeekstrakti või vaniljesuhkrut
peotäis kookoslaaste
Määri keeksivorm võiga ja raputa jahuga üle, pane külmkappi hoiule. Soojenda ahi 180 kraadini.
Sega ühes kausis sulavõi, munad, banaanipüree, hapukoor/jogurt, vaniljeekstrakt ja kui kasutad espressot, siis ka see.
Sega teises suuremas kausis jahu, küpsetuspulber, sool, sooda, kaneel, suhkur ja kookoslaastud. Tee kausi keskele süvend, kalla sinna banaani-muna segu ja sega spaatliga läbi. Ära sega üle, lõpeta kohe kui ained on omavahel segunenud. Vala taigen vormi ja küpseta u 40 min, kuni keeksi keskele torgatud tikk jääb puhtaks.
Jagatud rõõm ikka Silja blogi nimeks :))
VastaKustutaMuidugi on:) parandasin ära, aitäh!
KustutaLisasin veel kõrvitsaseemneid ning mandlilaaste ja viskasin ahju...külma piimaga...neelud juba käivad ;)
VastaKustuta