8.2.12

Porgandipüreesupp ingveri ja misoga

DSC_0010

Mõne nädala tagusest Hiina toidu shopingust on mul veel endiselt alles hiigelsuur pakk misopastat ja kuigi olen tasapisi üritanud seda igasugustes puljongites tarbida, siis see väheneb ikka eriti aeglasel teosammul. Ja siis, ühel päeval, sattusin Smitten Kitchenis peale püreesupile, mis sisaldab miso ja see avas mu silmad täitsa uutele võimalustele. Kuna miso on üsna spetsiifilise maitsega, siis ei hakanud esimesel katsetusel jalgratast leiutama ja järgisin retsepti üsna täpselt. Kõik toimis, maitses hästi ja nüüd hakkan kindlasti enda versioone välja nuputama.

Kusjuures, minu jaoks täiesti üllatusena on miso erinevate artiklite andmeil vägagi tervislik toit, sest sisaldab ensüüme, mis aitavad seedida süsivesikuid, lisaks ka palju valke, vitamiine ja mineraale. Näiteks tänu e-vitamiini rohkusele ja vananemisvastasele toimele aitab see kaasa terve ja särava naha ning juuste kasvamisele. Jaapanlased söövad misosuppi vähemalt kord päevas. See aitab kehast toksiine välja viia, mistõttu sobib hästi peojärgsel päeval. Ja makrobiootiline dieet soovitab seda hommikusöögiks, sest sellel on erinevate haiguste vastane toime. Aasta parim toiduteemaline avastus, mulle tundub.

DSC_0024


Porgandipüreesupp ingveri ja misoga

Retsept siit

1 kg porgandeid, kooritud ja õhukeselt viilutatud
1 sibul, kooritud ja hakitud
4 küüslauguküünt, kooritud ja peenelt hakitud
Pöidlasuurune jupp ingverit, kooritud ja peenelt hakitud
1 l köögiviljapuljongit
2 sl misopastat

Serveerimiseks murulauku või rohelist sibulat ja soovi korral seesamiõli.

Kuumuta suures potis veidi õli, lisa porgandid, sibul ja küüslauk ning hauta u 10 min. Lisa puljong ja ingver ja lase podiseda, kuni porgandid on pehmenenud, u 30 min. Püreesta saumikseriga ühtlaseks. Tõsta umbes 200 ml püreed väikesesse kaussi, sega misoga läbi ja kalla segu tagasi ülejäänud supi hulka. Sega hoolega läbi, maitse ja vajadusel maitsesta. Serveeri kohe koos hakitud maitserohelisega. Soovi korral tilguta peale veidi seesamiõli, mida võid maitse tugevdamiseks eelnevalt kuumal pannil röstida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar