10.2.12

Ingverisiirup + nädala leiud mujalt

DSC_0048

Ingverisiirupiga saad teha näiteks ingerilimonaadi või ingverimorssi. See on vürtsikas ja magus, umbes nagu ginger ale. Kui sa armastad ingverit sama palju kui mina, siis sulle kindlalt meeldib ka see siirup, millest mulliga või tavalise veega lahjendades saab mõnusalt värskendava joogi. Mis sobib ka rummiga hästi. Muide, umbes viis aastat tagasi ei tahtnud ma ingverist midagi kuulda, näha ega maitsta. Lahe, et eelistused nõnda muutuvad. Tänaseks vist ei ole enam ühtegi toiduainet, mida ma maitse pärast söömata jätaks ja ingver on mul nüüd ikka täielik lemmik.

DSC_0036

Et alustada algusest, siis kõigepealt selgitan natuke, kuidas ma üldse jõudsin ingverisiirupi valmistamiseni. Nimelt sattusin eelmisel nädalavahetusel 101 Cookbooksi blogis lingile, kust sai endale arvutisse tõmmata armsad sildikesed valentinipäeva kingituste kaunistamiseks. Sellest tekkis kohe mõte ise ka midagi maitsvat valmistada, ära sildistada ja sõpru üllatada. Umbes sekundiga tuli pähe mõte, et proovin teha suhkruingverit või tumeda šokolaadiga kaetud ingveriviile - just neid maiuseid tõid vanemad mulle Austraalia reisilt kingituseks kaasa ja need olid ilma ühegi liialduseta ülihead.

Kiire guugeldamise järel leidsingi eile õhtul David Lebovitzi suhkruingveri retsepti ning mõeldud-tehtud. Et suhkrustatud ingveriviilud peavad aga mõnda aega kuivama, siis täna hommikuks need veel päris valmis ei olnud. Esimesed proovimaitsmised olid aga paljutõotavad ning kindlasti kirjutan lähiajal nende valmistamisest pikemalt. Ning nüüd jõuangi lõpuks tänase peateema ehk ingverisiirupi juurde, nimelt on siirupi näol tegemist nö kõrvalproduktiga ehk leemega, milles suhkruingvereid valmistasin. Täielik win-win projekt ühesõnaga.



Ingverisiirup (retsept kohandatud David Lebovitzilt)

300 g ingverit
500 g suhkrut
600 ml vett

Alustuseks viiluta kooritud ingver imeõhukesteks viiludeks. Muide, kõige lihtsem on ingverit koorida teelusikaga, seda enda poole kraapides. Sega suures potis vesi ja suhkur, lisa näpuotsatäis soola ja ingveriviilud. Lase podiseda umbes tunnike, kuni ingveriviilud on pehmed ja maitsevad magusalt. Kui soovid paksemat siirupit, siis oota soovitud konsistentsi saavutamiseni. Seejärel kalla siirup läbi sõela teise anumasse ja jahuta. Serveerimiseks sega suures klaasis maitse järgi (4-5 supilusikatäit) siirupit mulliveega (ja soovi korral vähese rummiga), sega ning täida klaas jää ja laimiga. Ilus!

DSC_0040

Nädala leiud

♥ The playlist! Selle nädala tjuunid on Nick Catchdubsilt.

♥ Tähelepanelik toitumine kui mõttetoit - umbes nii kohmakalt kõlab ühe NY Times'i artikli tõlgitud pealkiri, mis originaalis on nii: Mindful Eating as Food for Thought. Korraga tundub, et see, et ma olen maailma kõige aeglasem sööja, polegi nii halb. Ja kui sa juba klikid sellele lingile, siis mine kindlasti ka teisele lehele, kus leiad päris artikli lõpust paar head soovitust.

♥ The Art of Pesto ehk pesto valmistamise kunst. Jätk enam-vähem samale teemale, mis ülemises artiklis, lisaks kaunis video (via 101 Cookbooks).

... ja kaks cooli DIY projekti ka:

♥ Seinad säravaks

♥ Tossud säravaks (või siis kontsad, kui oled rohkem kingatüüp)

Armastuserohket nädalavahetust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar