17.2.12

Päev Stockholmis + nädala leiud mujalt

Järjekordne nädal on möödunud, v-day on tulnud ja selleks korraks ka jälle läinud ning minust läks see kõik suure kaarega mööda. Hektilise tempo tõttu pole ma nädala jooksul ise mitte ühtegi toitu valmistanud, rääkimata siis temaatilistest punastest ja/või südamekujulistest roogadest. Aga eks vahepeal ongi tore nautida ka teiste tehtut.

Kolmapäeval viis töö mind ootamatult lemmiklinna Stockholmi. Kahjuks linna peale jalutama ei jõudnudki, aga lõunatasin ühes eriti lahedas kohas - Södermalmi kai ääres on punastest tellistest hiigelsuurte akendega endine tolliladu, täielik unistuste koht, kus võiks korterit omada ja elada. Kiirelt jõudsin ka samas asuvast Fotografiska muuseumist ehk Stockholmi fotomuuseumist läbi hüpata. See on ikka imeline, kui andekas Rootsi rahvas on ja kui lahedat disaini ja kunsti skandinaavlased teevad.

Pilt Fotografiska muuseumi kodulehelt














Tegin paar instagrami klõpsu ka. Sõitsin esimest korda Flybe'ga, mis lendab superhea graafikuga Bromma lennujaama, mis asub Stockholmi kesklinnast vaid 10 minuti kaugusel. Ühtlasi tähendab see 45-50 € taksosõitu, nii et soovitan soojalt hoopis bussiga sõita, sama mugav ja sama kiire, kolm korda parema hinnaga. Nii ma ka tegin tagasi lennujaama sõites - bussiterminal Central Stationis on ikka päris hi-tec, väravatega nagu lennujaamas ja puha.

IMG_1062

Kiire suts suveniiripoest ka läbi - neil on seal põtradega mingi teema, mitmes trendikohas on põtrade trofeepead seintel ja suveniirideks ka ikka kas plastmassist või puidust või pehmed kaisupõdrad.

IMG_0992 IMG_1065

Nagu juba kirjutasin, siis lõunatasin kohvikus, mis lisaks oma ülilahedale atmosfäärile, oli ka väga sümpaatse konseptsiooniga. See käib nii, et tellid endale letist päevamenüüs oleva kala, kana või liha ning siis liigud paar sammu edasi buffet laua juurde, kus viikingi välimusega kokapoiss tõstab sulle valitud liha sobiva kastmega taldrikule ning ise lisad soovi korral erinevate vaagnate peal olevaid mõnusaid värskeid salateid, läätsesid või grillitud köögivilju.

Ülemine pilt Fotografiska muuseumi kodulehelt




















Alumine väike pilt erinevate pottide-pannidega ongi osa buffet lauast, kust ise endale kõike tõsta said. Stiilsed detailid olid rootslastele omaselt täpselt paigas - Höganasi keraamika, Staubi ahjupotid jne. Ja lisaks oli keset ruumi (siit fotolt see kahjuks välja ei paista ja unustasin ka ise pilti teha) suur neljakandiline laud erinevate kohvide ja teedega, lisandiks koor, tavaline-, laktoosivaba ja sojapiim, eri sorti suhkrud, küpsised jne, mis kõik kuulusid lõunasöögi hinna sisse.

IMG_0994 IMG_0995

Ühesõnaga selline koht, kus ennast mõnusalt tunda ja kuhu võiks kindlalt ka tagasi minna. Olin tegelikult juba maiustamiseks ka koha välja vaadanud, nimelt Cupcake STHLM.  Tegu on ameerikapäraste cupcake'de kohvik-poega, aga ajapuuduse tõttu jäi see kahjuks järgmist korda ootama

Väike "sneak peek" ka sellest, mis asju Stockis ajasin... Tegu on ühe skandinaavia brändi sügis-talv 2012 showroomi ja kingakollektsiooniga. Kuidas tundub?

IMG_0983 IMG_0981

Mul on tõesti kahju, et blogisse toiduteemaline tühjus on tekkinud, aga üritan järgmisel nädalal järjele saada. After all... tulemas on ju nii vastlapäev, kui vabariigi aastapäev nii et põhjusi kokata peaks leiduma. Eile sain esimese maigu vastlatest Cafe More kuklitega kätte - tõeliselt maitsvad olid ja tahaks neid kindlasti ka ise valmistada. Isegi vana hea Ida Savi retsept on juba valmis varutud, see kuhu saiatainale peab lisama tsipake kardemoni, roosivett ja sidrunikoort, täidiseks maasikamoosi ja ehtne vahukooremüts peale... nomnom.

Nädala leiud

♥ Südamlik-naljakas postitus olulisest asjadest Joy the Bakeri elus, nagu ikka koos armsa pildimaterjaliga.

♥ Loe Silja suurepäraseid kirjeldusi eksootilistest toidu ja muudest elamustest Vietnamis ja Kambodžas. Ämblikusnäkk ja amps friteeritud varblast, anyone?

 The Cooking Oil Comparison Chart ehk tunne oma toidurasvu, puust ja punaseks. Ausalt ka, toiduhuvilistele võib see päris huvitav olla:)

 Paberist meisterdatud lahedusi saab imetleda Paper Crave kodukal, nende poe osakonnas on ka kifte leide, näiteks see Year In Review kaart.

 Stockholm Street Style - moodsad rootsi naised Stockholmi tänavatel.

 Stiilsete "metsameeste" go-to leht - woodandmetal.com. Cool stuff.

 Ja viimane - pulmakutsed võivad ka sellised olla. Üks sõna - wow.

Ilusat nädalavahetust ♥

2 kommentaari:

  1. Aitäh, Kristel!:) Ja väikese hilinemisega ilusat vastlapäeva Sulle!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sul on nii lahe seiklus ja kiftilt kirjutatud, et lausa peab jagama ju :)

      Kustuta