3.2.12

(Veri)apelsini gimlet + nädala leiud mujalt

Ma ei valmista alkoholi sisaldavaid kokteile, nagu see siin, mitte reede hommikuti, vaid alustasin siia kirjutamist eile õhtul, ehk siis neljapäeval. Taustaks kuulasin telkust Kahekõne, kus Janar Filippov intervjueeris viimaseid päevi ametis olevat Tarja Haloneni.

Pean ütlema, et ma varasemalt ei ole Soome presidendiproua isikusse väga süvenenud, kuid pr Halonen näib ülimalt sümpaatne. Tuleb tunnistada, et ka uute kandidaatide Niinistö ja Haavisto kohta ei tea just üleliia palju, seega oli viimane aeg ennast kurssi viia. Alustuseks sai see artikkel läbi loetud ja juba tunnen ennast teadjamana. Soomlased ise osalevad valmiste teemalises debatis päris aktiivselt ja meil kõigil on ju vähemalt üks sommist sõber, seega hea kaasa rääkida, kui jutuks tuleb. Huvitav on ka!

DSC_0004

Et postituse algsest teemast rohkem mitte kõrvale kalduda, siis jätkan tänase joogiga. Alanud on veriapelsinide hooaeg ja kui Solarise toidupoes suurt kuhja neid samu vilju nägin, siis hetkegi kahtlemata ostsin kohe paar kilo. Kodus neid lahti lõigates selgus aga, et tegu on täitsa tavaliste, ehk tavalisest vaid pisut rohkem oranzikate apelsinidega, vaid üks ilusam punane oli sekka eksinud.

Pettumus missugune, sest lootsin siia kirjutada muljetavaldavast roosakaspunasest gimletist. Kuigi joogi värvus sai "tavaline" oranz, on maitse endiselt väga uhke ja hea ning hoolimata glamuursest nimest on tegu ülilihtsa gini koksiga.

DSC_0008

(Veri)apelsini gimlet

ühele

8 cl gini
3 (veri)apelsini värskelt pressitud mahl
jää

Raputa kõik ained sheikeris läbi ja kalla klaasi.

See on suurema klaasi jaoks ümber kohandatud lahja versioon, originaalis on gimletis alkoholi ja mahla kogus enam-vähem võrdne ning serveerida võib seda näiteks ka martiniklaasis.

DSC_0016

Nädala leiud

 Eelmise reede õhtuses R2 urbanismi saates kõlas Pharell Williamsi poolt produtseeritud Malaisia lauljatar Yuna lugu Live Your Life.  Nädala jooksul olen veel ja veel seda kuulanud, hea tsill biit ja mahe hääl sobivad täpselt nädalavahetuse alustuseks. Kuula siin.

♥ Midagi naistele! Enne ühte tähtsamat pidu otsisin veebist infot soengute meisterdamise kohta ja kuidagi õnnestus mul leida see Youtube kanal. Jumal tänatud interneti eest, ma ütlen :)

♥ Ja veel ... illustreeritud retronõuandeid üksikutele preilidele aastast 1938

 Artikkel ühest päevast Tallinna kodutute elus. Kas sinu kodu läheduses paikneb kodutuid inimesi, keda sa juba ära tunned või regulaarselt näed? Kui sul on võimalik, aita neid enda taaraga või vii neile võileiba. Võib-olla aitab see neil päeva paremini üle elada.

♥ Nobenäpud võiksid selle uustuusa projekti ette võtta. Väga kipa.

♥ Karl Lagerfeld tegi iseendaga intervjuu, et küsida vaid neid küsimusi, mis talle endale huvi pakuvad ja olulised tunduvad. Lahe sissevaade moeikooni mõttemaailma.

♥ Toiduteemal - kas oskad teha ideaalset salatit? Eva leidis valemi

♥ Ja lõpetuseks, vaata Brian Ferry fotosid. Nii lihtsalt, puhtalt ilusad hetked, valguse ja varju kontrastid ja muu imelisus. Autoril on blogi ka, siin.

ilusat nädalavahetust 

1 kommentaar:

  1. Lähen põdrapead meisterdama igatahes ja Eva ja stonesoup`i eest ka aitäh!

    VastaKustuta