6.1.12

Kodune ingverilimonaad ehk ginger ale

DSC_0430
10 põhjust miks teha ise limonaadi:

1.see on tervislikum variant värv-, lisa- jm aineid täis poelimonaadist
2.see on väga lihtne
3.sul on limonaadi isu, aga sa ei taha poeskäigu pärast minna vihmasesse, jäisesse, lörtsisesse õue
4.sest ingver ja sidrun mõjuvad hästi sinu immuunsüsteemile ja seedimisele (eriti hea praegusel külmal ja söögipidustuse järgsel ajal)
5.sellel on mõnusalt terav ja värskendav maitse
6.sul on ülituusad südamekujulised jääkuubikud, mis ootavad kasutamist
7.et sa näeksid, kui palju suhkrut ikkagi TEGELIKULT igas klaasitäies limpsis on (ja peale seda võib-olla ei taha enam kunagi limonaadi juua, palunvabandust)
8.sest reeded on sobivad päevad katsetada erinevate jookide kokkusegamist
9.see sobib ideaalselt õhtusemaid rummikokteile täiendama
10.sulle lihtsalt meeldib asju ise teha, alates majoneesist kuni vahukommideni (kindlasti enamus inimesi on sellised?)



Valmistamisaeg 10 min
Kogusest saab u 1,5 l

100 g riivitud ingverit
6 sl muscovado suhkrut
3 sidruni riivitud koor ja mahl
1,5 l gaseeritud vett

Pane riivitud sidrunikoor ja ingver koos suhkruga suurde kannu. Tambi see segu korralikult katki, et maitsed seguneksid, lisa sidrunimahl ja sega läbi. Kalla peale gaseeritud vesi ja lase 10 minutit tõmmata. Maitse, kui on liiga hapu, lisa veel suhkrut. Serveerimiseks kalla läbi sõela rohke jääga täidetud klaasi (või teise kannu). Soovi korral võid kaunistuseks lisada ka mõned sidruni- või laimisektorid ja piparmündilehed.

Retsept kohandatud ajakirjast Jamie (10/2011)

2 kommentaari: