20.1.12

Leon'i kuum õunajook + nädala leiud mujalt

DSC_0527

Kodune õunamahl on tavalise vee kõrval üks minu kindlatest lemmikjookidest ja muidugi võiks seda niisamagi juua, kuid mõnel eriti ilusal talvisel õhtul soovitan proovida see erilise ja vürtsika maitsega naturaalne "siirup" valmistada. Kui see on juba ükskord valmis, siis pole isu tekkides muud vaja teha, kui vett keeta. Kalla omale kruusitäis, võta aega, naudi ja mõtle ilusate ja magusate asjade peale. Nagu nende reedeste jookide puhul ikka, võid proovida ka vähekese rummiga. Või siis mitte, igal juhul on hea!

Leon'i kuum õunajook 

1 l kodust õunamahla
30 g fruktoosi
1 vaniljekaun
1 kaneelipulk
mõned nelgiterad
näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit
+ kui sul on tähtaniisi, siis ka 1 see

Kuumuta pliidil õunamahl koos fruktoosi ja vürtsidega, lase keema tõusta ja seejärel vaikselt podiseda, kuni vedelik on vähenenud pea poole võrra. Jahuta ja kalla steriliseeritud pudelisse. Kui soovid soojendavat jooki serveerida, siis sega 4-5 supilusikatäit siirupit kruusitäie kuuma veega.

Retsept Leon'i raamatust

DSC_0532

Nädala leiud mujalt

♥ Seeseesee ja see lugu tekitasid suure soovi Helsingit külastada
♥ Kuigi ma rootsi keelt ei mõista, jälgin huvi ja Google Translate'i abiga disainiblogi Trendenser. Lihtsalt ILUS!
♥ 36 viisi olla vastupandamatult meeldiv inimene (sh iseendale). Puhas tõde.
♥ Nike on seda jälle teinud - seal mõtleb reklaame välja vist maailma kõige motiveerivam inimene. Napping doesn't count!
♥ Uusim muusikaleid. The Roots. Hea. Tseki nende cooli kodukat ka.
♥ Ma tahaks oma võikusid selle taldriku pealt palun.

Imeilusat nädalavahetust!

2 kommentaari:

  1. Väga toredad leiud! :D
    Aga kui tõsiselt rääkida, siis rõõm kuulda, et lood on nö "õigesse kohta läinud" ja huvi Helsingi vastu tekitanud:)
    Toredat draakoniaastat Sulle, Kristel!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh:) minek on tõesti teie lugudest ajendatud ja laevapiletid 11. veebruariks olemas. Jätkake samas vaimus... järgmisena näiteks Stockholm?
      Kevadel käisin Pariisis (üks sellest reisist insipireeritud postitus: http://vispel.blogspot.com/2011/10/rose-bakery-granola-ehk-pahkline-meega.html) ja kui poleks varasemalt blogides eeltööd teinud, siis poleks pooltki nii mõnusaid elamusi saanud.
      Kahjuks avastasin sinu blogi alles pärast tagasi tulekut, kuid tagantjärgi oli ka tõeliselt mõnus lugemine. Juba on väike soov ka uuesti Pariisi külastada:)

      Kustuta