31.1.12
Vürtsikas läätsesupp koriandriga
Hoia kapis alati ühte pakki läätsesid, sest nende abil saad iga kell valmistada erinevaid, tõeliselt soojendavaid suppe. Seekord on läätsedele seltsiks pühapäevasest ahjuroast alles jäänud bataadid ja purgitäis purustatud tomateid. Teravust lisab harissa koos peotäie koriandriga. Bataat ehk maguskartul sobib muide supi sisse ülihästi, ahjus röstides läheb selle tekstuur hästi pehmeks ja suussulavaks.
Teisel teemal, kas teile ei tundu, et hoolimata pakaselistest külmakraadidest hakkab õhus vaikselt kevadet tunda olema? Et alustasin blogi ja pildistamisega alles hilissügisel, siis tänaste fotode tegemine nii eredas päikesevalguses oli täitsa uus kogemus.
Kevadise tunde tekkimisel aitas kindlasti kaasa ka tugev koriandrilõhn. Sellega seostub mulle alati kevad ja suvi, sest kõigist ürtidest just koriander tahab mu aknalaual soojemate ilmade saabudes kohe meetrikõrguseks põõsaks kasvada. Basiilik, mis hoopis ära kuivetub, võiks õppust võtta.
Supiretsept on kohandatud Jamie uusima ajakirjanumbri artiklist, mis annab head nõu, kuidas pühapäevasest ahjuroast järele jäänud toitu terve nädala vältel lõunaks ära kasutada. Samas artiklis on veel päris mitu head nippi, mida kavatsen lähipäevade jooksul ära proovida.
Selle supi juures pole ükski koostisaine kohustuslik ja peaaegu kõike võib millegi muuga asendada. Kui valmistasid õhtusöögiks bataatide asemel porgandeid ja külmkapis on harissa asemel mingi teine terav kaste, siis kasuta neid. Kui sa muidugi läätsed asendad frikadellidega ja tomatid kartuliga, siis ei valmi sellest enam ka vürtsikas läätsesupp, aga kindlasti on tulemus endiselt hea. Supp on ikka hea.
Vürtsikas läätsesupp koriandriga
Valmistusaeg 20 min
Kogusest järkub neljale
Peotäis hakitud koriandrit + veel veidi serveerimiseks
2 tl harissat
200 g valmis keedetud rohelisi läätsesid
200 gr röstitud bataadiviile
1 400 ml konserv purustatud tomateid
400 ml kanapuljongit
Kuumuta hakitud koriandrer koos harissaga suures potis oliivõli sees. Lisa bataadid ja läätsed, sega korra läbi. Seejärel lisa tomatid, sega veel kord läbi ja kõige lõpuks kanapuljong. Kuumuta keemiseni. Serveeri kohe koos kreeka jogurti või hapukoore, ülejäänud koriandrilehtede ja saiaviiluga.
Retsept kohandatud ajakirjast Jamie (#25)
Kategooria:
Koriander,
Läätsed,
Maguskartul ehk bataat,
Supid
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar