4.1.12

Vürtsikas porgandipüreesupp

Porgandid
Head uut aastat armsad lugejad! Alanud 2012. aasta esimesed 3 päeva õnnestus mul ilma kokkamata hakkama saada - jaanuari esimestel päevadel "püsisin elus" tänu ühes kaunis lääne-eesti mõisas veedetud isa juubelipäeva hommiku- ja õhtusöögile, millele järgnesid lõunad koos sõbrannaga ja kaaslase kokatud õhtusöök ja tegelikult on olnud päris mõnus. Hetkel puhkan ka töölt, nii et olen täiega nautinud hommikusi jalutuskäike nii Kadrioru pargis, koos Gourmet Coffee eriliselt hea lattega, kui Kalamaja kultuurikilomeetril. Huvitav, kas Kalamajas on ka mõni kohvik, kus head teed-kohvi pakutakse? Anni Arro kiitis oma viimases raamatus Bioteeki, peab teinekord proovima.
Sibulad
Loodan, et terve aasta tuleb selline nagu esimesed päevad on olnud - rahulikud, õnnelikud, tervislikud ja täidetud kvaliteetselt veedetud ajaga. Etsy ja Pinteresti avarustes surfamine on ka ju kvaliteetaeg, eksole. Inspiratsiooni saab neist igaljuhul sajaga, ühel hetkel üritan ägedamaid leide siin jagada ka. Tahaks sel aastal rohkem raamatuid lugeda, regulaarselt sporti teha (seadsin endale isegi mõned konkreetsemad eesmärgid, aga sellest veidi hiljem), rohkem aega sõpradele pühendada. Aastal 2012 luban veel enam häid sööke süüa, retsepte leida ja ise neid luua - see saab lõbus olema. Plaanin ka tihedamalt ja sisukamalt blogisse postitada, sest ausalt öeldes on see kirjutamine mulle täitsa meeldima hakanud ja veel eriti tore on olnud (taas)avastada oma vana hea Nikon D40. Aastat alustavaks retseptiks valisin erksavärvilise ja soojendava porgandipüree lähtudes aastalõpu pidustuste järgsest detox-vajadusest ja köögiviljad+supp kombinatsiooni üldisest tervislikkusest. Supile lisavad omapärast maitset garam masala ja vürtsköömned, tänu millele tasub proovida ka neil, kes muidu väga köögiviljapüreesid ei armasta. Boonuseks on see vitamiinipomm vajalike vürtside olemasolul ka üsna rahakotisõbralik ning valmistamisprotsess on ülimalt lihtne.
Porgandisupp

Ettevalmistusaeg 20 min + 40 min valmimiseks
Kogusest jätkub neljale

700 g porgandeid
2 sibulat
0,5 sl suhkrut
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl garam masalat
200 ml vahukoort

Koori ja viiluta porgandid ja sibulad, lisa koos maitseainetega suurde supipotti, kata veega ja hauta tasasel tulel 30 min. Vahepeal vahusta üks kolmandik vahukoorest.

Püreesta pehmenenud köögiviljad saumikseriga, lisa ülejäänud vahukoor ja kuumuta veel 5-10 minutit. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Serveeri vahukoorega ja soovi korral puista peale mõned piparmündilehed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar