13.1.12

Imeline külmarohi + nädala leiud mujalt

DSC_0519
Jätkates reedeste joogiteemaliste postitustega on mul seekord jagada midagi tõeliselt mõnusat. Kui oled ennast ära külmetanud, soovid oma organismi viiruste eest kaitsa või vajad lihtsalt energiasüsti, siis proovi seda imelist sidruni-ingveri külmarohtu. Mina joon seda ka igahommikuseks ergutuseks tee või kohvi asemel.

Sidruni-ingveri "siirup"

200 ml sidrunimahla (3-4 sidrunit)
50 g riivitud ingverit
1-2 rosmariinioksa

Kuumuta sidrunimahl, ingver ja rosmariinioks pliidil peaaegu kuni keemiseni. Seejärel jahuta, vala ümber steriilsesse pudelisse ja säilita külmkapis. Joomiseks lahusta 4-5 teelusikatäit saadud segu kuumas vees ja soovi korral maitsesta meega. Mett lisa alles veidi jahtunud joogile, sest kuumutades kaotab see suure osa oma kasulikest omadustest. Proovi ka rohelise teega või kuumas vees lahjendatud tumeda rummiga.

Retsept kohandatud raamatust Leon

DSC_0517

Teisel teemal, tänasest alustan oma nädala lemmikute veebileidude jagamist. Tihtipeale olen sattunud nii mõnegi laheda retsepti, blogipostituse või veebilehe peale ja tahaks neid kohe edasi levitada. Need leiud pole küll alati toiduga seotud, aga kindlasti on need midagi lahedat või ilusat, inspireerivat või maitsvat. Äkki leiad siit isegi midagi kasulikku!

Vaarika-vaniljefriandid? Jah, palun neid hommikusöögiks, lõunaampsuks ja õhtuseks magustoiduks (Nami-Nami blogi)
♥ Südantsoojendavaks tujuparandajaks sobib kindlasti kruusitäis kuuma šokolaadi vahukommimütsiga (Kätrini kokkamispäevik)
♥ 10 kasutust mikrolaineahjule - hetkel on mul sellele 0 kasutust, agaaga... kas teadsid, et muu hulgas saab sellega omale vahust cappucinot teha!
Kuula seda: Glory feat. B.I.C ehk Blue Ivy Carter - südasüdasüda
♥ Ma olen ammu plaaninud koju osta õmbluskomplekti - SEE on see
Selle suvekleidi õmblemine tundub piisavalt iisi. Peab proovima.
Sissejuhatav tabel veinimaailma maitsetesse. Täiega kasulik.
♥ Mehed, olge stiilsed. Siit saab juhtnööri kätte.

Toredat nädalavahetust armsad lugejad!

2 kommentaari:

  1. Nii ma nüüd lõpuks proovisin selle imejoogi ära ja võib vist öelda, et tänu sellele vitamiinirohkele joogile sain oma külmetuset lahti:)
    Ma küll rosmariini ei lisanud ja ingverit lisasin ka oma maitse järgi. Mina tõstsin teetassi kuskil 6spl segu ja kallasin kuuma vett peale ja nii jõin seda jooki u kaks korda päevas ja jrg päevaks oli haigus läinud:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. tore:) peale raviomaduste on see ka superärataja - asendab vabalt hommikust kohvi-teed ja mida rohkem juua seda rohkem hakkab maitsema ka.

      Kustuta